Menü
Magyar Falu program

Az idén ezer kilométernyi út újul meg a hazai kistelepülések fejlesztésére indított programban

Folyamatosan újítják fel a magyar mellékúthálózatot. Az öt szakaszban, összesen 14 kilométeren rekonstruált 4901-es út teljes projektje most zárult le Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegyében, a Magyar Közút beruházásán a Ke-Víz 21 és a Zemplénkő is dolgozott.

Számos régóta várt útfelújítás valósult meg az elmúlt időszakban szerte az országban, illetve új projektek elrajtolásáról is folyamatosan beszámolunk. A Magyar Közút Nzrt. fejlesztésében most az ország legkeletebbi vármegyéjében a Balkány-Téglás összekötő út bökönyi szakaszát adták át. Mint a közbeszerzési adatokból kiderül, a fejlesztéssorozaton a Ke Víz 21 Zrt. és a Zemplénkő Kft. is dolgozott.

A Nyíregyházától délre található 4901-es összekötő most elkészült részének ünnepélyes átadóján április 13-án Piskolczi GézaBököny polgármestere elmondta: a vármegye határától Balkányig tartó 14 kilométeres út rekonstrukciója öt részben zajlott le.

Van jövője a magyar falvaknak

Gyopáros Alpár modern települések fejlesztéséért felelős kormánybiztos ez eseményen kifejtette:

folytatódik a vidéki utak felújítása, idén ezer kilométer úthálózat újul meg a Magyar falu programban, melynek keretében 2019 óta több mint háromezer kilométernyi, falvakon átvezető mellékutat modernizáltak.

A Magyar falu program elindításának az volt a célja, hogy az országszerte mintegy 2900 darab ötezer fős lélekszám alatti településen élőkben is megerősítsék a hitet: van jövője a magyar falvaknak – hangsúlyozta.

Forrás: https://magyarepitok.hu/utepites/2023/04/az-iden-ezer-kilometernyi-ut-ujul-meg-a-hazai-kistelepulesek-fejleszteseert-inditott-programban
Fotó:4901-es út Magyar falu programban megújult bökönyi szakasza az átadás napján. MTI/Vajda János

PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com