Menü
East_West_Gate

Az ország egyik legnagyobb ipari parkját hozzák létre egy újonnan elkészült intermodális csomópont mellett

Több mint ötszáz hektáros beruházás adhat újabb lendületet a Szabolcs-Szatmár-Bereg keleti részének, a fényeslitkei intermodális terminál mellett.

Stratégiai megállapodást kötött február 9-én egy több mint ötszáz hektáros ipari park létrehozásáról DögeFényeslitke és Komoró polgármesterével az East-West Gate terminál beruházója – derül ki a céget képviselő ügynökség közleményéből. Az East-West Gate-et 2022 októberében adták át, Európa legnagyobb és legmodernebb szárazföldi intermodális terminálja.

A tervezett ipari parkban, melynek területe az öt nyíregyházi ipari zóna összméreténél is nagyobb, adottak lesznek a feltételek ipari, kereskedelmi és logisztikai létesítmények kialakítására, valamint a debreceni és nyíregyházi ipari üzemek kiszolgálására.

Az ország keleti felének egyik legjelentősebb ipari-kereskedelmi-logisztikai központja jöhet létre

Ötszáz hektárt meghaladó méretével a két-három éven belül kiépülő ipari park az egyik legnagyobb lesz Magyarországon, meghaladja Nyíregyháza öt ipari zónájának jelenlegi együttes területét, a debreceni BMW, a kecskeméti Mercedes vagy a győri Audi méretét

– tájékoztatott az East-West Intermodális Logisztikai Zrt.

Az ipari park nemcsak a három település, hanem Kisvárda, Záhony és az egész térség fejlődésének a motorja lehet

A most aláírt megállapodás értelmében módosítják a három község településszerkezeti és szabályozási tervét, ami előfeltétele az ipari park kialakításának. A fényeslitkei terminál elkészültével a közlekedési kapcsolatok a térségben már most is különösen jók, és az M34-es autóút elkészültét követően a debreceni és a nyíregyházi ipari üzemek beszállítói és háttérlogisztikai kiszolgálását biztosító cégek betelepüléséhez is minden feltétel adott lesz.

„A kontinens legnagyobb intermodális vasúti termináljának megépítése után újabb víziónk megvalósítását kezdjük el a térségi önkormányzatokkal és a vármegyével közösen. Az egységes fejlesztési területen kiépülő ipari park nemcsak a három település, hanem Kisvárda, Záhony és az egész térség fejlődésének a motorja lesz, és hozzájárul ahhoz, hogy az itt élők helyben találjanak munkát”

– mondta Tálosi János, az East-West Intermodális Logisztikai Zrt. vezérigazgatója.

Forrás: https://magyarepitok.hu/mi-epul/2023/02/az-orszag-egyik-legnagyobb-ipari-parkjat-hozzak-letre-ujonnan-elkeszult-intermodalis-csomopont-mellett
Fotók: Balázs Attila / MTI

PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com