Menü
Hungaroring_építése

Feszített ütemben zajlik a Hungaroring építése – látványos videón a munkaterület

A tél és a csapadékos időjárás ellenére is gőzerővel zajlik a munka a Hungaroringen. A kivitelezést végző Market Építő Zrt. és a Bayer Construct Zrt. versenyt fut az idővel, mivel a július közepi verseny idején nem lehet félkész épület a pálya területén. Ekkor ideiglenesen visszaadják – futamra alkalmas formában – a pályát, hogy a Magyar Nagydíjat zökkenőmentesen megtarthassák. A Hungaroring teljes körű felújítása 2026-ban készül el.

A mogyoródi Formula 1-es versenypálya fejlesztésének második üteméről látványos drónfelvételeket közölt a Hungaroring YouTube-csatornáján, amelyet a Market Építő Zrt. is megosztott közösségi oldalán. A Hungaroring felújítási munkálatainak újabb szakaszát december végén kezdte el a kivitelezést végző Market Építő Zrt. és a Bayer Construct Zrt. konzorciuma. Néhány hét alatt 20 ezer köbméter földet mozgattak meg és 5 ezer köbméter betont bontottak el a két cég szakemberei.

Ezenkívül 800 cölöpöt fúrtak le, felállították az első toronydarut és eddig összesen 345 348 kg betonacélt szállítottak a kivitelezés helyszínére.

 

Megújul a 10 ezer férőhelyes főtribün

Ahogyan arról korábban már beszámoltunk, 2023 áprilisában kormánydöntés született a Hungaroring fejlesztéséről. A munkálatok első ütemében a közművek és az infrastruktúra modernizálását végzik el, hogy azok megfeleljenek a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) követelményeinek.

A második szakaszban a Market Építő Zrt. és a Bayer Construct Zrt. konzorciuma révén megújul a tízezer férőhelyes főtribün, a főépület és a paddock, valamint épül két gyalogos alagút – az egyik a versenyzők és a sportszakmai személyzet, míg a másik a vendégek részére.

A fejlesztés során a főépületet lebontják, hogy helyére egy modern, költséghatékonyan üzemeltethető és a sportszakmai igényeket kiszolgáló új főépület épülhessen. Kialakítanak 4 technikai és 36 versenyboxot, a főépülethez tartozó versenyirányítási központtal, vendéglátási és VIP-területekkel, illetve kibővítik a paddock-területet is.


Versenyfutás az idővel

A munkálatok ütemezésének kiemelt szerepe van, hiszen a Formula-1 jogtulajdonosával kötött megállapodás értelmében a versenyek idején nem lehet félkész épület, illetve építkezésre utaló tevékenység a Hungaroringen. A Magyar Nagydíjnak 2032-ig van szerződése a Formula-1-es Magyar Nagydíj megrendezésére, idén július 19-21. között látogat Magyarországra a száguldó cirkusz mezőnye.

A Hungaroring fennállásának 40. évfordulójára teljeskörűen megújulhat

A kivitelezési munkálatok és a versenynaptár összehangolása alapján, a tervek szerint a 2025-ös Magyar Nagydíjra újul meg a főlelátó és a rendezvénytér, ekkorra szélesítik ki a paddock-területét, fokozott figyelemmel arra, hogy a Magyar Nagydíjat zavartalanul meg lehessen rendezni. A Hungaroring teljes körű megújítása 2026-ra, a pálya 40. születésnapjára fejeződhet be. 

Forrás: https://magyarepitok.hu/mi-epul/2024/01/feszitett-utemben-zajlik-a-hungaroring-epitese-latvanyos-videon-a-munkaterulet
Fotók: Hungaroring

PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com