Menü
Paks2

Grandiózus munkálatok indultak meg a Paks2 projektjében

A Roszatom közleménye szerint a 6-os blokk kialakítása során 1 millió köbméternyi földet kell elszállítani ősz végéig, a Duna Aszfalt már dolgozik a projekten.

2023. augusztus 21-én a Paks II. Atomerőmű projekt fővállalkozója, a Roszatom mérnöki részlegéhez tartozó Atomsztrojekszport vállalat hozzákezdett Pakson az új VVER-1200-as blokkok kivitelezési szakaszának munkálataihoz – írja az infostart.hu a Roszatom közleményére hivatkozva.

Ahogy arról lapunk is beszámolt, a magyar és az orosz fél képviselői múlt pénteken augusztus 18-án aláírták a két új atomerőművi blokk létesítéséről szóló szerződés módosítását, majd ezt követően a megrendelő Paks II. Atomerőmű Zrt. kiadta a fővállalkozónak a hivatalos értesítést arról, hogy a projekt a második szakaszba, a kivitelezés szakaszába lépett.


A talajszilárdítás is elkezdődött

A mostani közlemény arra is kitért, hogy az orosz vállalat alvállalkozójaként

a Duna Aszfalt Zrt. megkezdte az előkészületeket a talaj kitermelésére a leendő 6-os blokk munkagödréből. Egy másik alvállalkozó, a Bauer Magyarország Kft. pedig hozzáfogott a talajszilárdítási munkálatok előkészületeihez, illetve folytatja a résfal építését.

A közlemény szerint leendő 6-os blokk munkagödréből a föld kitermelése mínusz 5 méteres szintig grandiózus munkafeladat: négy futballpálya területének megfelelő méretű a munkagödör, amiből körülbelül 1 millió köbméter földet kell kitermelni és elszállítani. „A tervek szerint a 6-os blokk területén ez a munka az ősz vége előtt befejeződik” – olvasható a Roszatom Infostartnak is megküldött sajtóközleményében.

Forrás: https://magyarepitok.hu/mi-epul/2023/08/grandiozus-munkalatok-indultak-meg-a-paks2-projekjeben
Illusztráció – Fotó: Dernovics Tamás/magyarepitok.hu

PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com