Menü
Pápa_gyorsforgalmi_út

Idén lezárul a Pápa gyorsforgalmi elérhetőségét megteremtő útépítés

A téli leállásig az alapréteg aszfaltozása 100 százalékban elkészült a Duna Aszfalt és a Soltút generálkivitelezésével zajló beruházásban, amelyben az útépítés szünetelése ellenére sem álltak le teljesen a munkálatok.

Jól haladnak a téli időszakban zajló kisebb munkálatok a négysávos főútként új nyomvonalon megépülő 83-as főúton – adta hírül a térség országgyűlési képviselője a közösségi oldalán. Dr. Kovács Zoltán friss képeket is közölt a Pápa és Győr között kiépülő 36 kilométeres új gyorsforgalmi útról.

A 8-as főút és Győr között összesen 73 kilométerig húzódó 83-as főútnak a szóban forgó új szakaszát két részre osztva kivitelezik:

  • Pápa és Tét között (18,4 km) a Duna Aszfalt Zrt. a generálkivitelező, itt az EuroAszfalt Kft. alvállalkozóként vesz részt a munkában;
  • Tét és Győr között (17,6 km) a Soltút Kft. generálkivitelezésében valósul meg a beruházás.

Lapunk információi szerint jelenleg az útépítési projekt fő munkálatai szünetelnek a téli hideg időszak miatt, ugyanakkor a műtárgyak építésénél több helyen is zajlik a kivitelezés.

Az útépítés szünetel, de nem állt le teljesen a projekt

2020 októberében elrajtolt projektben idén már a befejező munkálatokat végzik el, miután a tervek szerint 2023-ban átadják a beruházást.

A tavaly év végi leállásig elvégzett munkákról a VEOL korábbi cikke adott hírt, eszerint december közepén az alapréteg aszfaltozása 100 százalékos készültségű volt, illetve a szakasz 50 százalékán már kétrétegű aszfalt található, valamint a főpályahidak nagy része is készen volt a tavalyi év végéig.

Kovács Zoltán akkori nyilatkozata szerint az útépítés a téli hónapokra a terveknek megfelelően leállt, ugyanakkor ebben az időszakban többek közt a szalagkorlátokat, vadrácsokat helyezik ki.

Forrás: https://magyarepitok.hu/utepites/2023/01/iden-lezarul-a-papa-gyorsforgalmi-elerhetoseget-megteremto-utepites

PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com