Menü
Magyar Közút Nonprofit Zrt.

Így keletkezik a kátyú a téli időben – VIDEÓ

Humoros, de egyértelmű videóban mutatja be a Magyar Közút Nonprofit Zrt. a kátyúk keletkezését. Kiderül, hogy télen nem is olyan egyszerű javítani ezeket, de nem lehetetlen.

 

A múlt hét rendkívül változékony, szeszélyes és csapadékos időjárása miatt újabb burkolathibák keletkeztek az országos közúthálózaton is. Mint a Magyar Közút Nonprofit Zrtoldalán olvasható: az elmúlt napokban a hóeltakarításra és a sózásra koncentráltak, de most a kátyúk javítása veszi át a főszerepet.

A társaság az utakon végzett munkája mellett folyamatosan figyel arra, hogy az autósokat leginkább érintő és érdeklő témákat rendhagyó módon dolgozza fel. Az év elején, amikor a legtöbb burkolathiba keletkezik az időjárás miatt, akkor a sajtóban és a közösségi oldalakon is az egyik legfelkapottabb téma az utak állapota és a kátyúhelyzet.

A Magyar Közút most kifejezetten a legnépszerűbb közösségi oldalára, a TikTok-ra készített egy rövid, közérthető, egyben vicces videót arról,

hogyan alakulnak ki télen a kátyúk és hogyan tudják javítani azokat ilyen időjárási körülmények között. Megtudhatjuk, hogy a téli időjárási körülmények között csak ideiglenes, hidegaszfaltos gyors kátyúzásra van lehetőség – azt is elmondák, hogy miért.

A közútkezelő minden közlekedő figyelmébe ajánlja a képkockákat, s hozzáteszik: ettől egyszerűbben és közérthetőbben már nem lehet körbejárni ezt a témát.

A videó elérhető a Magyar Közút hivatalos TikTok oldalán.

 

Illusztráció: Magyar Közút Nonprofit Zrt. 

 

A Magyar Közút beruházásában tavaly egyébként 960 kilométernyi út teljes körűen megújult, míg saját kivitelezésben, a Magyar Falu Program támogatásának köszönhetően mintegy 800 kilométernyi mellékút felújítását végezhette el. Ezen felül tavaly 11 ezer tonna hideg- és 82 ezer tonna melegaszfaltot dolgozott be a kátyúk megszüntetése során.

Forrás: https://magyarepitok.hu/utepites/2023/01/igy-keletkezik-a-katyu-a-teli-idoben-video

PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com