Menü
Dunakeszi_diáknegyed

Jó ütemben halad az ország egyik legnagyobb oktatási beruházása

A WHB és a LATEREX alkotta konzorcium kivitelezésében készülő Dunakeszi Diáknegyed gimnáziumi épületén elkezdődtek az ács-, bádogos szakipari munkák.

Jól halad a Dunakeszi Diáknegyed kivitelezése – tájékoztatott a kivitelező a WEST HUNGÁRIA BAU Kft. és a LATEREX Építő Zrt. konzorciuma. A beruházás alapkövét 2022 márciusában tették le, az épületegyüttes 2022 októberében érte el legmagasabb pontját.

A 123 ezer négyzetméter alapterületű beruházás 13 hektárnyi területen valósul meg. A hét épületből álló komplexumban helyet kap a IV. Béla Gimnázium 20 tanteremmel és a VSZC Lányi Ferenc Technikum és Szakképző Iskola 26 tanteremmel, amelyeket korszerű gépészeti rendszerekkel és digitális eszközökkel szerelnek fel.

Fotók: WHB / Facebook

WHB Facebook bejegyzése szerint a munkafolyamatok közül jelenleg a majdani gimnázium szerkezetkész épületén elkezdődtek az ács-, bádogos szakipari munkák és elkészült a külső állványzat. A majdani gimnáziumi sportcsarnok szerkezetépítése hamarosan befejeződik, a tető acélszerkezete elkészült, az épületre felkerültek a szendvicspanelek és folyamatosan halad a külső állványok építése.

A szakgimnázium épülete szintén szerkezetkész és elkészült a kitöltőfalazat is. Folyamatosan zajlanak a szárazépítészeti munkák, épülnek a gipszkarton vázak és elkészült a vázszerkezet. Folyamatban van a belső nyílászárók tokjainak elhelyezése, ezek körül a standard tokok már a helyükre kerültek, az egyedi tokok beépítése pedig zajlik – derült ki a bejegyzésből.

Az épület beállványozása megtörtént, a homlokzati nyílászárók a helyükre kerültek, és folyamatosan készül az elektromos nyomvonalak kiépítése, valamint a gépészeti alapszerelések.

A komplexumban számos sportolási lehetőség mellett uszoda is helyet kap

A gimnáziumi és technikumi szárnyakhoz szervesen kapcsolódó összesen 2500 négyzetméter alapterületű tornacsarnokok a diákok mozgási, sportolási lehetőségét biztosítják, ugyanakkor a közösségi rendezvények, tanévnyitók, illetve iskolai ünnepségek színterei is lesznek.

A tájékoztatás szerint szakképző sportcsarnok épületek szerkezetkészek, a tetőn lévő acélszerkezet kivitelezése befejeződött, a szendvicspanelek felkerültek az épületre, jelenleg zajlik a falazás. A szakoktatási szárny épülete is szerkezetkész, elkészült a tető, befejeződtek a bádogozási-, és ácsmunkák és elkészültek a kitöltő falazatok is.

Elkészült a gipszkarton falak zárása, az erős-és gyengeáramú nyomvonalak kiépítése és a gépészeti alapszerelések. Jól halad az aljzatok készítése, emellett elhelyezésre kerültek a belső ajtók tokjai és a külső nyílászárók (ablakok). Az épületnél elkezdődött a homlokzati téglaburkolati rendszer kivitelezése. A majdani konyha és étterem épületénél is befejeződött a szerkezetépítés, a vakolás és a lejtbetonozás pedig folyamatban van.

A telek nyugati részén, a Klapka utca mellett épül fel a közel 5000 négyzetméteres uszodaépület, amely alkalmas egyaránt úszóversenyek, illetve vízilabda mérkőzések megrendezésére. A leendő uszoda épületénél a pinceszint és a földszint szerkezetkész, a tető acélszerkezete elkészült, és folyamatosan zajlik a kitöltő falazat építése. Folyamatban vannak a trapézlemez munkálatok, valamint a gépészeti tér előkészítése az elektromos-, és gépészet szakág részére.

Forrás: https://magyarepitok.hu/mi-epul/2023/02/jo-utemben-halad-az-orszag-egyik-legnagyobb-oktatasi-beruhazasa
Fotók: WHB / Facebook

PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com