Menü
260-as elkerülő út

Kazincbarcikai munkákkal folytatódtak a 260-as elkerülő út munkái

A 26-os Miskolc-Bánréve főút és a 2606-os Kazincbarcika-Múcsony összekötő út csomópontját építik át.

Csomópont átépítési munkálatokkal folytatódik a 260-as elkerülő út építési projektje Kazincbarcikán – derült ki a Magyar Közút Nonprofit Zrt. közleményéből. A munkák április 17-én kezdődtek, és várhatóan május végéig tartanak majd.


A Kazincbarcikáról Múcsonyba vezető út részben megújul, részben áthelyezik a nyomvonalát

A Sajószentpéter, Berente és Kazinbarcika forgalmát tehermentesítő új kétsávos főutat a HE-DO Építő Zrt. és a Soltút Kft. kivitelezi: a projektben több mint 10 kilométernyi utat építenek új nyomvonalon. Az építkezés részeként 2 új körforgalmat alakítanak ki: az épülő elkerülő út és a 27-es főút csatlakozásánál, valamint az épülő út és a 2606-os jelű Kazincbarcika-Múcsony összekötő út csatlakozásában. Ezzel párhuzamosan összesen nyolc műtárgy is épül.

A beruházáshoz kapcsolódva a Strabag Építőipari Zrt. a 2606-os Kazincbarcika-Múcsony összekötő út nyomvonalát építi át, valamint annak burkolatát erősíti meg – az elkerülő út északi végpontjához kapcsolódva.


Megnő a menetidő a 26-oson

A most szóban forgó munkálatok a 26-os Miskolc-Bánréve főút és a 2606-os Kazincbarcika-Múcsony összekötő út csomópontjában zajlanak.

A munkálatok ideje alatt forgalmi rend változásra számíthatnak a közlekedők a Szent Flórián tér és a Jószerencsét út között. A 26-os főútról nem lehet majd behajtani a Jószerencsét útra, Miskolc irányából Kazincbarcika központja a Szent Flórián tér – Irinyi János utca útvonalon érhető el.

A 26-os főút a tranzit forgalom számára változatlanul igénybe vehető, de a közlekedők megnövekedett menetidőre számíthatnak a térségben.

Forrás: https://magyarepitok.hu/utepites/2023/04/kazincbarcikai-munkakkal-folytatodtak-a-260-as-elkerulo-ut-munkai

PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com