Menü
Iváncsa_ipari_park

Kezdődik az iváncsai ipari park beszállító útjának felújítása

A 6 kilométeres útszakasz fejlesztése a STRABAG kivitelezésében készül, száz nap alatt.

Elkezdődhetnek a munkák a 6205-ös jelű Iváncsa-Pusztaszabolcs közötti összekötő úton. A közel 6 kilométeres szakasz a hazánk eddigi legnagyobb zöldmezős beruházásában épülő akkumulátorgyárához kapcsolódó útfejlesztések keretében újul meg. Az ipari parkhoz észak és dél felől is új út épül, és a területen belül is közel 3 kilométernyi utat létesítenek.

A nagyszabású fejlesztésről korábban lapunk is beszámolt. Ezen belül

  • bővítik az M6-os autópálya és a 6207-es Adony-Velence összekötő út csomópontját;
  • egy 0,7 kilométer hosszú négysávos útszakasz épül fenti csomópontból az iváncsai ipari területig;
  • szintén kiépül egy út az iparterület déli becsatlakozó útja, valamint a 6205-ös jelű út, illetve Beloiannisz bekötő útjának kereszteződése között (ez egy 4,94 km hosszú kétsávos szakasz lesz);
  • a 6205-ös és a Beloiannisz bekötőút keresztezésében egy körforgalmú csomópont épül;
  • az ipari területet határoló utakat kiszélesítik;
  • mintegy 2,85 km hosszan háromsávos, a tehergépjárművek biztonságos közlekedését szavatoló közúti kapcsolat épül
  • a 6205-ös út egybefüggő, mintegy 6 km-es szakasza burkolatfelújítást kap az M6-os autópálya Iváncsa csomópontjától (a térkép tetején található autópálya csomópont) egészen Iváncsa déli határáig;
  • mindezeken túl Iváncsán több útszakaszt is fejlesztenek.

A felsorolt részek közül az iváncsai Ipari Park beszállító útjának felújítása kezdődhet meg, miután a kivitelező STRABAG Általános Építő Kft. 2023. március 20-án átvette a munkaterületet. A 6205-ös jelű Iváncsa-Pusztaszabolcs közötti, 6 kilométeres összekötő út fejlesztése több mint 824 millió forintos forrásból valósulhat meg. A projekt átfutási ideje a szerződés alapján 100 nap – közölte a beruházó Magyar Közút Zrt.

A kivitelezőnek ennyi idő alatt kell gondoskodni a kötő- és kopórétegek cseréjéről, új burkolati jelek és forgalomtechnikai eszközök telepítéséről, valamint az út menti környezet, árkok, padkák rendezéséről. A munkálatok idején félpályás lezárás lesz, ahol jelzőőrös irányítás mellett halad a forgalom.

Forrás: https://magyarepitok.hu/utepites/2023/03/kezdodik-az-ivancsai-ipari-park-beszallito-utjanak-felujitasa

PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com