Menü
STRABAG_konténerfalu

Konténerfalu építésével segíti a Strabag a török földrengés által sújtott régiót

Az akcióban 30 Strabag irodai konténert és három egészségügyi konténert szállítanak Törökországba.

Konténerfalu adományozásával 30 család számára alakít ki ideiglenes lakóhelyeket a Strabag és az ÖBB Rail Cargo Group (RCG) a földrengés sújtotta térség közelében, a törökországi Adiyaman tartománybeli Gölbasi városban – közölte a két osztrák vállalat kedden az MTI-vel.

A 220 tonnás különvonat már elindult 2800 kilométeres útjára

A közleményben ismertetik, hogy az RCG különvonata 30 Strabag irodai konténert és három egészségügyi konténert szállít Törökországba. A helyszínen a Strabag koordinálja és támogatja majd a konténerfalu telepítését, valamint bekapcsolását az infrastruktúrába.

A 220 tonnás különvonat már elindult 2800 kilométeres útjára Pozsonyból. Az RCG fuvarozási útvonala Szlovákián, Magyarországon, Románián és Bulgárián keresztül vezet a török határig. Onnan egy partner vasútvállalat továbbítja a küldeményt a célállomásig, ahol a konténereket végül segélyszervezeteknek adják át.

Két hét alatt készül el a konténerfalu

A különvonatra további jótékonysági küldemények is felkerültek, például bútorok és nélkülözhetetlen higiéniai cikkek is. A konténerfalu várhatóan a konténerek érkezése után körülbelül két héttel készül el, és legalább egy évig áll a lakók rendelkezésére, amíg megépülnek a megújult lakások a régióban – írják a közleményben.   

A február 6-i pusztító erejű földrengésnek a legfrissebb adatok szerint Törökországban 48 488 halálos áldozata volt. Közülük 6660 volt külföldi állampolgár, többségük szíriai. A 7,7-es és 7,6-os erősségű földrengések több mint 13 millió embert érintettek 11 tartományban.  Antakyában, a régió fővárosában az épületek 90 százaléka lakhatatlanná vált, a még álló épületek pedig tovább sérültek a későbbi utórengések következtében.

Forrás: https://magyarepitok.hu/iparagi-hirek/2023/03/kontenerfalu-epitesevel-segiti-a-strabag-a-torok-foldrenges-altal-sujtott-regiot

PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com