Menü
borsodi_elkerülő_út

Látványos videón a borsodi elkerülő út építése

A 260-as főút tehermentesítheti a 26-os utat Kazincbarcika vonzáskörzetében: Sajószentpéter és Berente is megszabadulhat az átmenő teherforgalomtól.

2022 év elején kezdődött a Sajószentpéter-Berente elkerülő út építése, amely a 26-os út két településen áthaladó forgalmát csökkenti. A fejlesztés a NIF Zrt. megbízásából a HE-DO Építő Zrt. és a SOLTÚT Kft. konzorciuma végzi, a projekten az első cég megbízásából annak alvállalkozójaként a HE-DO Kft. kivitelezi a munkálatokat. A SWIETELSKY Magyarország Kft. pedig a Soltút egyik alvállalkozójaként vesz rész a beruházás megvalósításában: a cég a 17-es kilométerszelvény után 350 méterrel kezdődő, és a 22-es kilométerszelvény 180 méterig tartó szakaszát építi.

A HE-DO Építő Zrt. alvállalkozójaként résztvevő KM Építő Kft. nemrég egy videót tett közzé az elkerülő út építéséről:

A munkálatok a felvételek készítése óta sokat haladtak, 2022 utolsó negyedévében már a pályaszerkezet építési munkák is megkezdődtek bizonyos részeken. Az útvonalat több szakaszán is magas töltésen vezetik, így a Sajó helyi árvízvédelmi rendszerének is része lesz. Ennek azért van jelentősége, mert az elkerülő út a Sajó völgyében vezet, amely egykor a Sajó vízjárta árterülete volt.

Forrás: https://magyarepitok.hu/utepites/2023/01/latvanyos-videon-a-borsodi-elkerulo-ut-epitese

PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com