Menü

Több, mint megtiszteltetés – az eddigi legnagyobb hazai zöldmezős beruházásnál dolgozhatunk

Miközben ezek a sorok íródnak, Iváncsa mellett most is gőzerővel zajlanak az SK Innovation elektromos autó akkumulátor gyárának építési munkálatai. Magyarország történetének legnagyobb zöldmezős beruházásáról van szó, aminek a drónos légi felméréseit a mi csapatunk végzi.

Egyszerre érzünk büszkeséget, miközben a komplex feladattal együtt járó felelősséggel is tisztában vagyunk. A transzparencia szellemében a cikk keretei között foglaltuk össze, mi mindent teszünk meg a projekt magasszintű kivitelezésének céljából.

Dióhéjban Magyarország történetének legnagyobb zöldmezős beruházásáról

A rendkívüli horderejű projekt a dél-koreai székhelyű SK Innovation vállalathoz köthető, amelyet a világ egyik legjelentősebb akkumulátorgyáraként tartanak számon. Immáron a harmadik gyártó egység építésére készülnek Magyarországon, a Fejér megyei Iváncsa települése mellett.

A majdan elektromos autó akkumulátorok gyártásának helyszínéül szolgáló komplexum 681 milliárd forint összértékű beruházás keretei között épül fel, és várhatóan 2500 új munkahely megteremtéséhez járul hozzá.

Elektromos autó akkumulátorok, fenntartható működés és munkahelyteremtés. Egytől egyig nemes célok, amiknek a megvalósításán mi is szíves-örömest dolgozunk.

Extra erőbedobással működünk közre az SK Innovation beruházásnál

Nálunk cégen belül minden egyes csapattag előszeretettel keresi a kihívásokat. Ennélfogva nem is lehetett kérdés, hogy Magyarország történetének legnagyobb zöldmezős beruházásának az elősegítésébe teljes elánnal vetjük magunkat.

Maximális odafigyeléssel és kiemelt precizitással végezzük tehát el Iváncsa mellett hétről hétre

  • topográfiai felméréseket;
  • a teljes adatfeldolgozást VITEL transzformációval;
  • illetve a projekt előre haladásának dokumentálását.

Úgynevezett SORA elemzést végzünk minden művelet megkezdése előtt. Ez a pilóta nélküli légi járművek műveleteire vonatkozó átfogó kockázatelemzés többlépcsős folyamata. Lényege, hogy minden lehetséges rizikó faktort kiiktatva tegyük a dolgunkat.

Az első pillanattól kezdve odafigyelünk rá, hogy a legmagasabb szintű biztonsági menedzsment rendszert alkalmazva dolgozunk a projekten. A műveleteket a hatályos EU2019/947 rendeletet maximálisan betartva végezzük.

A legkorszerűbb drón technológiát alkalmazva segítjük elő a gyárépítést

Az SK Innovation beruházás drónnal kapcsolatos feladataihoz azt a high-tech kamerát alkalmazzuk, amit szakmán belül a légi felmérés új etalonjaként szokás emlegetni.

Az országban elsőként kaptuk meg a DJI Zenmuse L1 drón kamerát /ezúton is köszönjük a Duplitec Kft.-nek/, amelynek

  • a hatékonysága 2 km2 egyetlen repüléssel;
  • a pontsebessége 240 000 pont / s;
  • az érzékelési tartománya pedig 450 m.

A drónos légi felméréseink pontossága fotókon és számokban

Ahogyan fentebb is utaltunk már rá, az SK Innovation akkumulátorgyár zöldmezős beruházásként fog megépülni. Vagyis a területnek építészeti és üzemi előzményei nincsenek.

Ezek a körülmények egyértelműen megkövetelik, hogy a levegőből a lehető legpontosabb mérések készüljenek. Ennek a pontosságnak a tényleges mértékét az alábbi táblázat hatásosan szemlélteti:

Az adatokból kitűnik, hogy egy 80 hektár nagyságú területről két nap leforgása alatt 2cm pontosságú adatot állítunk elő. Ez az a hatékonyság, amire képes az általunk alkalmazott legkorszerűbb DJI enterprise technológia.

A drónos légi felmérések hozzáadott értékének és precíz kivitelezésének a szemléltetéséhez mellékeltünk egy fotót is, amin remekül látszik a terület változása hétről hétre:

Összegzés

Az SK Innovation akkumulátorgyár zöldmezős beruházás extra motivációs löketet jelentett nálunk cégen belül, a felfokozott lelkesedés miatt sokszor az alvás is nehezen megy a csapatnak.

Szentül hiszünk persze egyrészt a drónos légi szolgáltatások hozzáadott értékében, másrészt a legkorszerűbb drón technológia alkalmazásának a kiemelt hasznosságában. Rajtunk biztosan nem fog múlni, hogy a lehető legprecízebb adatok álljanak rendelkezésre a munkálatokhoz.

Kérdés vagy kérés merült fel akár az SK Innovation beruházással, akár a drónos légi szolgáltatásokkal kapcsolatban? Szívesen állunk rendelkezésére.

PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com