Menü
Üllői_út_felújítás

Már zajlik a főváros egyik legjelentősebb közlekedési folyosójának a felújítása

A HE-DO által kivitelezendő beruházásban nem csupán az útfelületet teszik rendbe, a szegélyek, a peronok, a megállók és az átkelők is megújulnak közel 3 kilométeren.

A főváros egyik legforgalmasabb útja, az Üllői út 2800 méteres szakaszát újítja meg a HE-DO csoport – derült ki a vállalat honlapján közzétett hírből. A bejegyzés szerint a fővárosi XVIII. kerületi önkormányzat által kiírt közbeszerzést az építőipari társaság önállóan nyerte meg, és idén április 24-én át is vette a munkaterületet, azonnal megindítva a kivitelezést.

A felújítás az Üllői úton a Béke tér és a Szarvascsárda tér közötti szakaszt teszi rendbe: ennek során a HE-DO többek közt megújítja a gyalogátkelőket, a buszmegállókat és a villamosperonokat is, négy helyen pedig plusz középszigetet létesít.

Elsőként a jobb oldal útfejlesztése valósul meg

Az 50-es villamos vágányzárja idején a szakasz bal oldali szegélyeit, peronjait bontják el, és építik újra. Ezt követően a jobb oldali szegélyek újulnak meg, majd szintén a jobb oldal útépítése kezdődik félpályán. „Utóbbi keretében a burkolatot profilba marjuk, szükség szerint lokálisan megerősítjük. A buszmegállóknál erősített pályaszerkezetet építünk, és két réteg aszfaltot terítünk a felületre” — idézte a cég honlapja Tímár Gellért főépítésvezetőt. Ezután az út bal oldalán is hasonló munkák következnek.

A teljes útburkolat megújítását követően gyalogosvédelmi szigeteket helyeznek el a burkolatba, majd kiépítik, illetve felfestik a végleges forgalomtechnikát. A kivitelezést idén december elején fejezi be a HE-DO.

Forrás: https://magyarepitok.hu/utepites/2023/05/mar-zajlik-a-fovaros-egyik-legjelentosebb-kozlekedesi-folyosojanak-a-felujitasa
Illusztráció – Fotó: Dernovics Tamás/magyarepitok.hu

PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com