Menü
Magyar_Közút

Mintegy 120 kilométeren indultak újra útfelújítások a Magyar Közút úthálózatán

Összesen több mint 41,4 milliárd forint értékben indultak újra az ősszel elkezdett teljes körű burkolatfelújítások az állami kezelésű közúthálózaton. A beruházások többsége hazai, költségvetési forrásból újul meg, a Duna Aszfalt és a Colas Út is jelentős projekteken dolgozik.

Az Építési és Közlekedési Minisztérium (ÉKM) által felügyelt Magyar Közút Nonprofit Zrt. nemrég zárta le a 2022-23-as téli üzemeltetési időszakát, így az útfelújítások kerültek újra fókuszba – derül ki az állami cég közleményéből.

A márciusban induló, illetve folytatódó felújítások közül

  • a leghosszabb szakaszon, 16 kilométeren a Csongrád-Csanád vármegyei 4405-ös Derekegyház-Nagymágocs-Székkutas összekötő út újul meg, a közbeszerzési adatok szerint a Duna Aszfalt Zrt. kivitelezésében,
  • valamint a Békés és Csongrád-Csanád vármegyét is érintő 4406-os Orosháza-Szentes összekötő út 13,2 kilométeren, melyet szintén a Duna Aszfalt újít fel.

Mindkét szakasz felújítása a hazai finanszírozású Kiemelt Társadalmi Igények Program keretében valósulhat meg, a 4405-ös út több mint 12 milliárd forint, míg a 4406-os út több mint 9 milliárd forint értékben.

A harmadik legnagyobb értékű beruházás 1,6 milliárd forintos árával a Bodrogkeresztúr-Tokaj összekötő út közel 6,4 kilométeres szakaszának felújítása, mely Bodrogkisfaludot, Bodrogkeresztúrt és Tokajt is érinti, ezt a munkát Colas Út Zrt. végzi el. Az összes projekt egyben számolt értéke pedig mintegy 41,4 milliárd forint.

Újabb szakaszok előkészítésén dolgoznak

Mint írják, a folyamatban lévő útfelújítási projektek mellett a Magyar Közút az ÉKM megbízásából további útfelújítási projektek és programok előkészítésén is dolgozik, hogy ha újabb források nyílnak meg, akkor a lehető leghamarabb indulhassanak el újabb, teljes körű felújítási munkák az állami közúthálózaton.

Az útfelújítások mellett a Magyar Közút a mérnökségein keresztül folyamatosan, előre meghatározott sorrend alapján végzi országszerte a kezelésébe tartozó szakaszokon a kátyúzási munkákat is, immár tartósabb melegaszfaltos technológiával.

Forrás: https://magyarepitok.hu/utepites/2023/04/mintegy-120-kilometeren-indultak-ujra-utfelujitasok-a-magyar-kozut-uthalozatan

PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com