Menü
Gyorsforgalmi_útfelújítás

MKIF: Magyarország legnagyobb gyorsforgalmi útfelújítása kezdődik áprilisban

Több száz kilométer autópálya, és mintegy 200 híd, illetve felüljáró átfogó felújítására kerül sor az elkövetkező időszakban.

Magyarország legnagyobb gyorsforgalmi útfelújítása indul április 12-én – közölte az MKIF Magyar Koncessziós Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. hétfőn. Munkálatok lesznek az M1-es, az M15-ös, az M3-as, az M30-as, az M35-ös, az M4-es, az M7-es és az M8-as gyorsforgalmi utakon.

Idén 297 kilométer hosszan, 2 millió négyzetméteren cserélik a régi, elöregedett, javításra szoruló burkolatot új aszfaltra.

Fotó: MKIF

Az M3-as és az M7-es indítja a sort

A közlemény szerint az MKIF munkatársai az M3 és az M7-es autópályán kezdik az úgynevezett szintrehozási munkálatokat: a teljes szintrehozás 2025-ig tart.

Ezen felül országszerte 200 híd, felüljáró újul meg, köztük négy nagyobb híd: a Rába, az Oszlári Tisza híd, a Köröshegyi völgyhíd és a Pentele híd.

A Köröshegyi völgyhíd

Továbbá 30 pihenőnél javítják az épületek, mosdók tetőszerkezetét, cserélik a gépészetet. Fákat ültetnek és szelektív hulladékgyűjtőket is kihelyeznek a pihenőkbe. Ahol szükséges, cserélik a vadvédő kerítést is az autópályák mindkét oldalán.

Az MKIF munkájáról, küldetéséről és terveiről a magyarepitok.hu-n 2022 novemberben beszélgettünk a cég vezérigazgajával, Németh Tamással.

A vakáció alatt nem dolgoznak a főváros és a Balaton közötti autópályán

Kiemelték, a gyorsforgalmi útfelújítások terelésekkel, forgalomkorlátozásokkal járnak. Mindezekről időben és folyamatosan tájékoztatást adnak az MKIF honlapján, Facebook-oldalán és az Útinformon keresztül. Ugyanakkor közölték, igyekeznek a munkálatokat úgy szervezni, hogy a lehető legkevesebb kellemetlenséggel járjanak. Példaként említették, hogy az egész felújítást húsvét után indítják, az M7-en pedig a vakáció ideje alatt, a főváros és a Balaton között előre tervezett munkálatok nem lesznek.

Forrás: https://magyarepitok.hu/utepites/2023/03/mkif-magyarorszag-legnagyobb-gyorsforgalmi-utfelujitasa-kezdodik-aprilisban

PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com