Menü
Eger-Novaj összekötő út

Nyár közepéig elkészül a HE-DO az Eger-Novaj összekötő út felújításával

A felújítandó szakasz Ostoros települést a már korábban felújított novaji szakasszal köti össze, így tovább javítja az Eger és a 253. jelű út közötti összeköttetés.

Várhatóan március 20-án kezdi el az Egert Novajjal összekötő út felújítását a HE-DO csoport. A munkálatokkal július végére kell elkészülnie a kivitelezőknek – derül ki a vállalat közleményéből.

A 2503 jelű Eger-Novaj összekötő út 5+274,05-7+485 kilométer szelvények közötti, 2211 méter hosszú szakaszának felújítására a Magyar Közút Nonprofit Zrt. írt ki pályázatot, amelyet a HE-DO csoport nyert el. A négy és fél hónapig tartó munkálatokat szakaszos, félpályás forgalomterelés mellett végzik majd a szakemberek.

Az érintett útszakaszon jelentős süllyedések és kátyúk miatt vált szükségessé a felújítás.

„A biztonságos közlekedést szolgáló ideiglenes forgalomtechnika kiépítése után kollégáim előkészítő munkafolyamatokat, padkanyesést, szakaszos ároktisztítást végeznek a teljes szakaszon. A kezdőszelvény közelében a teljesen tönkrement áteresz helyén új áteresz épül és jelentősen megújul az Ostoros-patak hídja is pályalemez megerősítéssel, új szegélyekkel és sóvédelmi bevonattal. A megsüllyedt útszakaszokon pályaszerkezet cserét végzünk, ezt követően a teljes felületre 2 aszfaltréteg kerül beépítésre” – fejtette ki Vidó Zoltán, a HE-DO főépítésvezetője.

A felújítás utolsó szakaszában kezdik meg a szakemberek az aszfaltozást, amit a kétoldali padka feltöltése követ, végezetül kihelyezik a jelzőtáblákat és felfestik az útburkolati jeleket.

„A felújítandó szakasz Ostoros települést a már korábban felújított novaji szakasszal köti össze, így tovább javítja az Eger és a 253. jelű út közötti összeköttetés minőségét” – mondta Vidó Zoltán.

Forrás: https://magyarepitok.hu/utepites/2023/03/nyar-kozepeig-elkeszul-a-he-do-az-eger-novaj-osszekoto-ut-felujitasaval
Fotók: HE-DO csoport

PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com