Menü
Okos_körforgalom

Okos világítású körforgalom épül Zalában

A 38 méter átmérőjű körforgalom kivitelezését a Colas Zrt. végzi el.

Több mint másfél milliárd forintos beruházással alakítják át okos világítással ellátott körforgalmú kereszteződéssé a Sümeg−Zalaegerszeg és Karmacs−Jánosháza út csomópontját − tájékoztatott a Magyar Közút Nonprofit Zrt. (MK) 2023. június 19-én.

A Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretében a 7328-as és a 7331-es jelű közút csomópontjában megvalósuló beruházás bruttó 1,553 milliárd forint európai uniós vissza nem térítendő támogatásból készül el. A kivitelező Colas Zrt.-nek a beruházó MK a munkaterületet átadta, a munkálatok 180 napot vesznek igénybe.

A csomópontban egy 38 méter átmérőjű körforgalom épül, közepén egy oszlopon négy okos lámpát helyeznek el. Az energiatakarékosság érdekében ezek éjszaka csökkentett fényerővel világítanak, de ha a szenzorok közeledő járművet észlelnek, akkor teljes fényerőre váltanak.

A felújítás részeként a szakemberek felmarják a meglévő burkolatot, a szükséges helyeken a teljes pályaszerkezetet kicserélik, ezt követően kiegyenlítőréteg, majd a teljes felületen aszfalt kopóréteg és új padka készül. Kicserélik a KRESZ-táblákat, átépítik a buszmegállókat és új tartós burkolati jeleket festenek fel a kereszteződésben.

Forrás: https://magyarepitok.hu/utepites/2023/06/okos-vilagitasu-korforgalom-epul-zalaban

PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com