Menü
37-es út

Teljesen elkészült a 2×2 sávos 37-es út: 110-zel lehet vezetni Szerencsig

A 19 kilométernyi utat Gesztelytől a Duna Aszfalt kivitelezésében bővítették ki négysávosra.

Legutóbb akkor számoltunk be a 37-es főút mintegy 19 kilométert érintő projektjéről, amikor 2022 novemberének végén elkészült rajta a zenélő útszakasz, melyen az „Érik a szőlő…” népdalt tudják az autósok lejátszani. Már akkor is megírtuk, hogy a munkálatok javarészt elkészültek és a kivitelező Duna Aszfalt Zrt. a meglévő kétsávos út nyomvonalát kibővítette új sávokkal, valamint a korábbi sávok teljes felújítása és bővítése is megtörtént.

Egyes munkálatokat még el kellett végezni és sebességkorlátozás is volt érvényben a szakaszon, azonban ennek már vége: Orbán Viktor miniszterelnök és Koncz Zsófia térségbeli parlamenti képviselő közösségi profiljaikon bejelentették, hogy az utat felavatták és 110 km/h-s sebességgel lehet közlekedni Szerencsig.

Így kapcsolták be Szerencset az országos gyorsforgalmi úthálózatba

A 2021 júniusában indult fejlesztés során a 37-es főút Gesztely és Szerencs közötti, mintegy 18,9 km 2-szer 1 sávos szakasza vált négysávossá, továbbá egy korábbi körforgalmat – a 37. főút és a Gesztely-Bőcs-Kesznyéten összekötő út találkozásánál – turbó körforgalommá, három útkereszteződést – a taktaharkányi, a taktaszadai és a bekecsi elágazásokat – pedig egyszerű, egysávos körforgalommá építettek át.

A biztonságos közlekedést további műszaki megoldások is szolgálják: az újharangodi csomópont előtt mintegy 500 méteres szakaszon egy különleges acélhálót építettek az aszfaltburkolatba, emellett hét kilométeren sodronykorlátot is kihelyeztek.

A tarcali körforgalom is biztonságosabbá vált

A projekt részeként valósult meg a 37-es és a 38-as főutak találkozásánál, a tarcali elágazásnál kerékpárút-átvezetéssel a korábbi csomópont átépítése új körforgalommá. Emellett az ott levő tengelysúlymérő állomást is átépítették, ezt a két fejlesztéselemet a HE-DO Csoport kivitelezte.

Forrás: https://magyarepitok.hu/utepites/2023/05/teljesen-elkeszult-a-2×2-savos-37-es-ut-110-zel-lehet-vezetni-szerencsig

PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com