Menü
Szolnok_solar_park_140mw

Újabb mérföldkő: Lumen Park Szolnok

Újabb mérföldkő: Kelet-Közép-Európa legnagyobb napelemparkjának hőkamerás diagnosztikáján dolgozhatunk

Újabb mérföldkő cégünk életében, egyúttal megtiszteltetés valamennyi munkatársunknak. Ugyanis a Lumen Park Szolnok napelempark hőkamerás diagnosztikájában működhetünk közre. Ami egyszerre izgalmas kihívás, felelősség és előremutató példa.

A cikkben részletesen is kifejtjük, miért van kiemelkedő jelentősége a Lumen Park Szolnok napelempark hőkamerás diagnosztikájának.

Amiért nagy szó, hogy a Lumen Park diagnosztikáján dolgozhatunk

Fontos, hogy nemcsak Magyarország legnagyobb, hanem Kelet-Közép-Európa viszonylatában is kiemelkedő jelentőségű napelemparkról van szó. A 138 megawatt beépített teljesítménye önmagában is beszédes adat.

Ráadásul újgenerációs, természetbarát napelemparkról beszélünk. Amely nemcsak az energiaellátás szempontjából bír stratégia jelentőséggel, de a környezetvédelmi és fenntarthatósági szempontból is előre mutat.

A Szolnok határában megtalálható napelempark területén ugyanis a tájba illeszkedő, minimális gondozást igénylő növénytakaró kerül kialakításra. Élelemforrást és életteret biztosítva rovaroknak, a területre betévedő hüllőknek, kisemlősöknek, valamint a tájra jellemző madárpopuláció számára.

Lumen_Park_Geolayer

A Lumen Park Szolnok jelentősége számokban

Ahogy azt fentebb is írtuk, Magyarország legnagyobb napelemparkja 138 megawatt beépített teljesítményre lesz képes. Annyi zöld villamos energiát termelve ezáltal, ami a Jász-Nagykun-Szolnok megye teljes lakossági áramfogyasztásának majdhogynem a felét fedezi.

Sőt, a környezetbarát kialakításnak köszönhetően évente mintegy 39 ezer tonna CO2-kibocsátástól óvja meg a légkört. Ami 274 hektárnyi tölgyerdő éves szintű szén-dioxid megkötésével egyenértékű. Mintha csak a szolnoki Tiszaligetet sikerült volna megháromszorozni.

A napelempark drónos hőkamerás diagnosztikájának fontosságáról

Ahhoz, hogy a Lumen Park megbízhatóan hozni tudja a fenti értékeket, gondoskodni kell az optimális működéséről. Költség- és időhatékonyan, a legkorszerűbb technológiát alkalmazva. Ebben segít a drónnal kivitelezett hőkamerás diagnosztika.

DJI_Mavic_3T_Geolayer_Szolnok

A szolnoki Lumen Park hőkamerás diagnosztikájában közreműködve a következő célokon dolgozunk:

  • feltárni a szabad szemmel nem látható hibákat – átfogó képet nyújtva az erőmű állapotáról és azonnal lokalizálva a potenciális hibák helyét.
  • megelőzni a hozamveszteséget – gyors megoldást jelentve a termelésből kiesett cellák, a túlhevülés, a szennyezett panelek, az árnyékolás vagy a fizikai behatás okozta problémákra.
  • elkerülni a tűzveszélyt – instant mód kiszűrve a kritikus hőmérsékletű alkatrészeket és kiiktatva a potenciális tűzveszély forrásokat.

A vizsgálatot célszerű közvetlenül a rendszer első indítása után elvégezni. Ezáltal a hozam már a kezdetektől fogva maximális lehet. Pontosan így történik ez a Lumen Park Szolnok esetében is.

Amiért minket ért a diagnosztika kivitelezésének megtiszteltetése

Döntő faktornak bizonyult, hogy Magyarországon elsőként rendelkezünk az úgynevezett LUC tanúsítvánnyal. Ami egyfajta biztosíték, hogy képesek vagyunk önállóan felmérni a drón alkalmazásának és üzemeltetésének lehetséges kockázatait.

A LUC tanúsítvány birtokában a napelempark hőkamerás diagnosztikája rövidebb idő alatt kivitelezhető. Méghozzá úgy, hogy közben a biztonsági feltételek maradéktalanul teljesülnek. Természetesen a legmagasabb szintű biztonsági előírások mellett végezzük a ránk bízott feladatot.

Meggyőzőerővel bírt, hogy kiterjedt referenciával rendelkezünk, és nemzetközi szinten is ajánlanak minket. Plusz nem elhanyagolható, hogy nemcsak „értünk is ahhoz, amit csinálunk”, de szeretjük is a hivatásunkat.

A Lumen Park Szolnok diagnosztikájának specifikus sajátosságai

Egyfajta kuriózumnak számít a Lumen Park Szolnok esetében, hogy a szokványos mérésen felül egyéb műszereket is használunk. Ami a gyakorlatban azt jelenti,

  • hogy különféle értékeket mérünk folyamatos jelleggel;
  • párhuzamosan a drónos hőkamerás méréssel;
  • az elemzés és a teljes kiértékelés az összes mért eredmény alapján történik;
  • kombinálva a drónos hőkamerás technológiát a földi műszeres mérésekkel.

    Lumen_park_szolnok

Így kapjuk a lehető legpontosabb eredményt. Egy-egy mérés alakalmával egy komplett csapat dolgozik a területen, hogy a lehető legpontosabb méréseket tudják végezni. Gondosan ügyelve a földi műszeres méréseket végző kollégák összhangjára a drónos csapattal.

 Gyakorlatilag ezt hívják diagnosztikai szolgáltatásnak. Vagyis nemcsak egy szimpla drónos hőkamerás mérésről van szó, hisz a teljesítmény maximalizálása ennél komplexebb eljárást igényel.

Hogy néz ki és miért lényeges a napelempark hőkamerás diagnosztika?
Ide kattintva máris megtudható.

Kérdés merült fel? Ajánlatkérésről lenne szó?
Szívesen állunk rendelkezésre az alábbi elérhetőségeinken.

PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com