Menü
M85_alagút_déli_járat

Videón az idei útfejlesztések egyik leglátványosabb mozzanata

A déli járat lyukasztása ünnepi hangulattal járt együtt a Dömper, a Subterra-Raab és a Pannon-Doprastav által kivitelezett projektben.

Az idei hazai útfejlesztések egyik leglátványosabb mozzanatát örökítette meg egy videón a Magyar Építők stábja. Az M85-ös gyorsforgalmi úton az Építési és Közlekedési Minisztérium beruházásában épülő alagútban immár az északi járat lyukasztása is megtörtént, vagyis sikeresen ért össze a két irányból zajló fejtés.

A 780 méter hosszú alagútpárt az M85-ös autóút zárószakaszán alakítják ki, amely Fertőrákos csomópont és az országhatár között épül meg a Dömper Kft., Subterra-Raab Kft., Pannon-Doprastav Kft. alkotta SDD konzorcium kivitelezésében. Ahogy az a videón is látszik, a két brigád összeérése ünnepi hangulattal járt együtt, amit a kézfogások és az átadott virágok is jeleznek.

A déli járat lyukasztása már tavaly nyáron megtörtént, ennek megfelelően ott már zajlik a végleges szerkezet betonozása, amelyről a közeljövőben fotógalériával, cikkel és videóval is jelentkezünk.

Forrás: https://magyarepitok.hu/utepites/2023/02/videon-az-idei-utfejlesztesek-egyik-leglatvanyosabb-mozzanata
Fotó: Nagy Mihály/magyarepitok.hu

PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com