Menü
A drónos légi szolgáltatások lehetőségei – meglepő helyek és körülmények

A drónos légi szolgáltatások lehetőségei

Ezen sorok olvasása közben is drónok ezrei cirkálnak szerte a világban, különféle feladatokat és légi szolgáltatásokat kivitelezve. Merthogy egyre sokrétűbb funkciókhoz és projektekhez tudjuk hasznát venni a profi drónos légi szolgáltatásoknak.

A cikkben ezek közül szemezgetünk, leginkább az érdekességekre és a kuriózumokra fókuszálva.

A professzionális drónos segítség sokszor felbecsülhetetlen hozzáadott értéke

A korszerű profi drónok segítségével olyan területek és lokációk feltérképezésére nyílhat lehetőség, ami alternatív módon elképzelhetetlen lenne. Különösen akkor, hogyha a fejlett drónt magasan képzett és sokat tapasztalt pilóta irányítja.

Pontosan ebben rejlik a drónos légi szolgáltatás hozzáadott értéke. Így hatékonyan áthidalhatók a nehezebb terepviszonyok és az extrém körülmények, miközben az emberi szem elől sokszor elzárt lokációk is elérhetővé és feltérképezhetővé válnak.

Természetesen helyzettől, céloktól és körülményektől is függ az alkalmazás konkrét módja. Kezdésként nézzünk meg néhány hétköznapi opciót.

A drónos légi szolgáltatások standard alkalmazási módjai

Az egyik leggyakoribb alkalmazási terület a mezőgazdaság. A termőföldek fölé felküldött drónnal ugyanis tűpontos adatok nyerhetők a termény aktuális minőségéről és alakulásáról. Ehhez mérten pedig cselekvési terv allokálható a terméshozam maximalizálását célozva.

A vegyiparban a kémiai folyamatok során használt nagy eszközök belseje térképezhető fel drón szolgáltatással. Az olaj- és gáztartályoknál, illetve a csatorna karbantartás előzetes vizsgálata során ez szintén bevett gyakorlatnak számít.

A komolyabb volumenű építőipari projektek kivitelezéséhez minket is heti rendszerességgel hívnak. Jellemzően az építkezési munkálatok státuszának és ütemtervének a részletes feltárása jelenti a megbízók részéről felmerülő igényt.

Bányaterületeken pedig nemcsak a térképek pontosítása kapcsán, hanem az értékes nyersanyagok felkutatásában is komoly segítséget jelenthet egy-egy profi drón rendelkezésre állása.

Drón extrém helyeken

Amikor a drónos légi szolgáltatás szó szerint életeket menthet

2017-ben a Maria hurrikán olyan elképesztő pusztítást mért Puerto Rico területére, hogy egy időre az internet szolgáltatás is akadozott a térségben. A kommunikációt és kármentést akadályozó problémát drónos légi szolgáltatás segítségével sikerült áthidalni.

A katasztrófaszcenáriókon túl a drónok a közbiztonság terén is hasznos szolgálatot tehetnek. Tőlünk nyugatra például a bűnüldöző szervek is egyre gyakrabban vetik be a profi drónos szolgáltatókat egy-egy problémás és sűrűn lakott lokáció alapos feltérképezéséhez.

Sőt, a rendőrség mellett a tűzoltóságnak is hasznára válhatnak a fejlett drónok. A levegőből ugyanis lehetőség nyílhat olyan hőadatok gyűjtésére, amelyeknek a birtokában tudatosabban és megtervezetten koordinálhatják a tűz oltásához szükséges erőforrásokat.

Persze az emberi életek mellett az állatvédelem is profitálhat a drónos légi szolgáltatás erejéből. Ugyanis a korszerű drónok nagyfelbontású kameraképei elől az orvvadászok és orvhalászok sem bújhatnak el. Ennek köszönhetően gyorsabban kézre keríthetők az illetéktelen személyek.

Szükség szerint extrém körülmények között is működhet a drónos légi szolgáltatás

A következő példák szintén nem a drónos légi szolgáltatások hasznosításának hétköznapi változatait taglalják, persze ennek a bejegyzésnek a fő témája a különleges alkalmazási területek megmutatása. Ebbe a sormintába pedig tökéletesen illeszkedik a vulkánok tanulmányozása.

Méghozzá a drónoknak köszönhetően nagyságrendekkel közelebbről, mint az helikopterrel vagy emberi jelenléttel korábban kivitelezhető lett volna. Ezáltal idejében fény derülhet egy-egy vulkán fokozott aktivitására.

Drónos légi szolgáltatással a környezetvédelem is elősegíthető. Elég csak a tengerekben és óceánokban egyre felhalmozódó hulladékmennyiségre gondolni. Profi drónokkal lekutathatók a gócbontok, ezáltal eredményesebben csoportosíthatók az erőforrások.

Végül ott vannak még az újonnan felfedezett régészeti lelőhelyek, amelyeknek a dokumentálásához szintén remekül jöhet a drónos légi szolgáltatás. Így a drón alkalmazása még nagyobb értékkel bírhat.

Összegzés

A drónos légi szolgáltatás hasznosításának lehetőségei hónapról hónapra bővülnek. Persze nem feltétlenül kell, hogy maga az alkalmazás szélsőséges körülmények között történjen.
Önöknél is jól jönne a drónos légi segítség, lehetőség szerint profi módon kivitelezve? Beszéljünk róla! Vegye fel velünk a kapcsolatot az alábbi elérhetőségek egyikén, szívesen állunk rendelkezésre.

PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com