Menü

Napelempark drónos hőkamerás diagnosztika

Kérjen ajánlatot!

A kezdeti fázistól egészen a rendszeres állapotfelmérésig

Napelempark telepítésekor drónos légi szolgáltatásainkkal és az előállított digitális terep modell (DTM) segítségével hajszálpontosan meghatározható a panelek optimális elhelyezése az adott területen.

A digitális felület modell (DSM) használatával pedig precízen vizsgálható, hogy az adott napelemparkot milyen mértékben befolyásolják a környezeti elemek, mint a növényzet, az épületek és egyéb tereptárgyak.

A Napelempark drónos hőkamerás diagnosztika segítségével,
 • a mérnökök tűpontos számításokat végezhetnek;
 • így a panelek telepítése a lehető leginkább körültekintő módon;
 • a leginkább célravezető helyekre történhet;
 • átfogó kimutatást és teljeskörű riportot készítünk a telepített napelemparkról, annak állapotáról, kiegészítve mindezt egy veszteség kalkulációval;
 • biztosítva ezáltal a napelempark maximális kapacitásának kihasználását.
A napelempark drónos hőkamerás diagnosztika előnyei

  • A szabad szemmel nem látható hibákat is fel tudjuk tárni

   Teljes, átfogó képet nyújtunk az erőmű állapotáról. A hibák helye azonnal lokalizálható, illetve rögtön beazonosíthatók azok változatai.

  • Megelőzhető a hozamveszteség

   Elemezhetővé válnak olyan problémák, mint – többek között – a termelésből kiesett cellák, a túlhevülés, szennyezett panelek vagy fizikai behatás miatt visszaesett termelés, illetve az egyéb okból keletkezett árnyék okozta kiesés.

  • Proaktívan elkerülhető a tűzveszély

   Kiemelten fontosnak tartjuk, hogy a hőkamerás diagnosztika segítségével azonnal kiszűrhetők a kritikus hőmérsékletű alkatrészek. Ezáltal a potenciális tűzveszély források is kiiktathatók.

  • Maximális hozam már a kezdetektől fogva
   A vizsgálatot célszerű a rendszer első indítás után elvégezni. Mivel az adott riport részletekbe menő kimutatást biztosít a napelempark működéséről, így akár a kezdést követően is realizálható a maximális hozam.
Így végezzük el a napelempark drónos hőkamerás diagnosztikát


A napelempark felmérésekre szakosodott drón pilótáink több éves szakmai tapasztalattal, megfelelő szakvizsgákkal és teljeskörű felelősségbiztosítással rendelkeznek. A kivitelezésről a következőket érdemes tudni:

 1. A műveleteket a levegőből valósítjuk meg, így nem szükségszerű kollégáinknak a park területére való bejutást biztosítani.

 2. A hőkamerás felmérés üzem közben is végezhető, nem szükséges tehát a napelempark időszakos leállítása a vizsgálat idejére.

 3. A művelet megkezdése előtt átfogó többlépcsős kockázatelemzést, úgynevezett SORA elemzést végzünk, cégünk ugyanis a legmagasabb szintű biztosági menedzsment rendszert alkalmazza.

 4. Átfogó kimutatást és teljeskörű riportot készítünk a telepített napelemparkról, annak állapotáról, kiegészítve mindezt egy veszteség kalkulációval.

 5. Drónos hőkamerás diagnosztikai szolgáltatásunkat Európa bármely országában vállaljuk!

A folyamat első lépése mindig az igények átbeszélése. Írjon nekünk, szívesen állunk rendelkezésre

Üzenetküldés

Hírek, újdonságok

PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com